Helena Hummasten tillhör Muslimska Brödraskapets ledning i Sverige

 En konferens på folkhögskolan Brunnsvik. På bilden bl. a. Rashid Ghannouchi, (ledaren för Muslimska Brödraskapets Tunisiska grenen) Helena Benaouda, Chakib Benmakhlouf, Mehmet Kaplan och dialoggruppen från SMR och SKSF. i mitten av 90-talet
   Foto: tidningen Rabita

Svenska kyrkan@svenskakyrkan·
”Det är rimligt att ge Ibn Rushds förbundsordförande Helena Hummasten (2017) rätt när hon av- färdar påståendet att flera muslimska organisationer skulle vara ”styrda av Muslimska brödraskapet”. ( Aje Carlbom 2018)”

Mitt svar med Utdrag från Erövringen

”Här kan man reflektera över att Helena Benaouda, som var en av de ansvariga för tidningen Salaam och samtidigt ordförande för Sveriges Muslimska Råd, hävdade för Sveriges Radio att hon blev besviken när hennes egen dotter Safia greps för andra gången. Dottern var anklagad för terrorism och var tillsammans med sin man Munir Awad och deras tvååriga barn i Pakistan när de greps tillsammans med Mehdi Ghezali (som en gång tidigare gripits just där och förts till Guantanamo).[1]Munir Awad och Safia Benaouda greps två år tidigare i Kenya efter att ha flytt undan striderna i Somalia.[2] Två år senare, 2011 greps Awad igen och dömdes för att ha förberett en terrorattack mot den danska tidningen Jyllandsposten. Till Lotta Bromé på Sveriges Radio hävdade Helena att islamistisk extremism egentligen inte alls har något med islam att göra.[3] Det är märkligt att Helena Benaouda hävdar att hon var besviken på barnen trots att de hade följt råden i tidningen Salaam och rest till länder där det finns stridande jihad. Allmänheten har inte uppdaterats om det är så att hon har ändrat sin övertygelse om jihad. Tvärtom försvarade hon en demonstration mot Nerikes Allehanda i Örebro för att de publicerade Mohamedkarikatyrerna. Att Benaouda nu beskriver stridande jihad som extremism är mycket intressant. I fyra år var hon medveten om sin dotters och svärsons jihadistiska intresse. Detta borde kräva några artiklar med avståndstagande från stridande jihad eller en debatt med barnen. Det vore intressant för många att delta i och bevittna en sådan debatt.

Min bedömning är att Helena Benaouda använder fatwa från al-Qaradawi som heter vita lögner. Hon använde al-Qardawi tidigare som referens och sanningssägare i en debattartikel i tidningen Salaam. Helena talar med kluven tunga. Svenska kyrkan, forskare och journalister bör vara försiktiga med hennes uttalande.


[1] Digréus Annika”Mamman besviken på dotterns resa”, SR 2009-10-14:
http://web.archive.org/web/20110207163925/https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3168261

[2] Sydsvenskan, ”Svenskar fångar på Afrikas horn”, 2007-03-28:  https://www.sydsvenskan.se/2007-03-28/svenskar-fangar-pa-afrikas-horn

[3] Bromé Lotta, Helena Benaouda i exklusiv intervju: ”Jag kan inte stoppa någon från att bli terrorist”, SR, P4 Extra, 2011-01-11: http://web.archive.org/web/20110831141656/http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=4284786


Köp Erövringen:https://egyptson.se/shop#!/products/er%C3%B6vringen
Köp E-boken med klickbara unika länkar på Google books
books.google.se/books/about/ER%C3%96VRINGEN.html 
Kontakta Sameh Egyptson för intervju: Tel: 0707267161. Email: 
sameh.egyptson@egyptson.se
Pressbilder och bilder från boken: drive.google.com/drive/folders/10qqnDzSYbiLzIxul9ZIF9QvgXP_zh-fJ?usp=sharing  
Boka föreläsningar och föredrag med Sameh Egyptson:
docs.google.com/document/d/12C5NTSjgEEstiFwkQY2ea_zBpORLKhTmbap_YgslW9o/edit?usp=sharing 
Läs recensioner och få mer information:wordpress.egyptson.se/2018/11/23/news-about-holy-white-lies/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *