Facebook tar bort mitt inlägg

Det är beklagligt att Facebook tar bort mitt inlägg från 27 maj 2024, först för några dagar sedan från min officiella sida och igår från min profil.

Inlägget handlar om den vetenskapliga artikeln, ”Varför är debatten om Sameh Egyptsons avhandling så upphetsad?” författad av professorn i statsvetenskap Mats Lindberg i den anrika vetenskapliga tidskriften ”Statsvetenskaplig tidskrift”. Tidskriften är huvudorgan för Statsvetenskapliga förbundet (SWEPSA) vid Lunds universitet. I inlägget länkar jag till min blogg, ”Kraftfull vetenskaplig kritik mot Torsten Jansons röst i betygsnämnden, den delen av artikeln som kritiserar Islamologen, Torsten Janssons röst i betygsnämnden vid min disputation samt hänvisar jag till min replik på en debattartikel i Expressen författad av Torsten Jansson om ämnet.

Alla har rätt att delta i en vetenskaplig debatt om ett viktigt och avgörande ämne om vetenskapliga metoder och om landets framtid. I Almedalen 2023 bedömde demokratiprofessorn Sten Vidmalm i en panel det som att jag är den akademiker som är mest utsatt för cancelculture i Sverige. Att också Facebook nu ingår i ett sådant agerande är anmärkningsvärt och rent förfärligt. Jag har överklagat beslutet och hoppas på ett positivt svar.

Sameh Egyptson 2024-06-01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *