Egyptson: Falskt anklagad att vara informant till SÄPO

Det pågår en falsk kampanj mot mig på sociala medier med målet att smutskasta och skrämma mig. Den drivs av islamistkramarna och jag beskrivs där bl. a. som ”informant” till SÄPO.

Det hävdas att jag är informant till SÄPO och att detta skrivs i den rapport som låg till grund för Skolinspektionens beslut att lägga ner islamisternas skolor; Imanskolan i Uppsala och Framstegsskolan i Stockholm. Eftersom jag aldrig har varit i kontakt med SÄPO och aldrig har fungerat som informant i något sammanhang någonsin har jag kontaktat SÄPO för att få en kopia av rapporten.

Eftersom jag är omnämnd i rapporten fick jag rätt till en kopia. Uppemot hälften av texten är maskerad. Det stämmer att mitt namn nämns fyra gånger i rapporteeena i egenskap av forskare, ”forskaren Sameh Egyptson” men självklart aldrig som informant. Islamistkramarna verkar inte ha någon aning om skillnaden mellan att någon är ” informant” och en hänvisning till en forskares material. Den information som jag nämns som källa till i rapporten är offentliga och finns i mina skrifter. Informationen som jag avslöjar i mina skrifter är förstahandskällor och ingår i offentlighetsprincipen och i arabiska media.

Det är sorgligt att de som brukar påstå att de inte alls gillar islamister eller har kontakt med dem har förvanskat rapportens innehåll. Det hade väl varit så mycket mer intressant att faktiskt diskutera rapportens innehåll som är skrämmande men långt ifrån överraskande.

Skäms ni reaktionära islamistkramare! När argumenten är slut så återstår bara lögner, personangrepp och smutskastning.

Jag är ingen informant och min enda drivkraft är att rädda framtiden för barnen som går i dessa skolor.

2 reaktioner på ”Egyptson: Falskt anklagad att vara informant till SÄPO

  1. Herreminje! Så sa alltid min mormor när något riktigt förfärligt hände. Men hon sa det inte så ofta (född 1893).
    Nu för tiden verkar smutskastning vara ’normalt’.
    Hoppas verkligen att detta tar slut. Du, Sameh, har gjort en enastående insats för vårt samhälle och de barn och unga som får slippa att bli hjärntvättade.
    Och jag är varken rasist eller mot islam. Min sons far var muslim.
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *