Pressrelease: EgyptenSpecialisten Egyptson är tillbaka

Rundresa Egypten

EgyptenSpecialisten Egyptson har arbetat som researrangör för kulturella resor till Egypten sedan 2001.

Vi har skickat tusentals kulturintresserade resenärer att uppleva egyptiska sevärdheter med kunniga färdledare och välorganiserade utflykter. 2013 drabbades Egypten av en politisk kris i kölvattnet av den arabiska våren som startade i januari 2011. Egyptson bedömde situationen 2013 som allvarlig och ställde in alla resor. Skälen till detta förklaras i tidningen Aftonbladet 2013-07-09. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KvWQd6/jag-avrader-fran-resor.

Idag bedömer vi läget i Egypten som mycket stabilt. Brödraskapet i Egypten förklarade för några dagar sedan att de inte kommer att delta i politik eller söka makt i framtiden. Egypten har också under de senaste åren lyckats bygga en stark infrastruktur och har stärkt turistindustrin som hjälper researrangörer att erbjuda en mångsidig och fascinerande produkt. Under året kommer det nya stora egyptiska museet, det största i värden, invigas under stora festligheter. Vi kommer inte att missa denna historiska händelse.

Vi presenterar nu ett helt nytt reseutbud för de som vill uppleva Egypten på ett extra bra sätt. Egyptsons första rundresa kommer att ske i november i år i samband med invigningen av det nya museet. Nästa år erbjuds en unik resa (20- årsjubileum med bland annat kryssning i Nubien) och vi har åter vårt flaggskepp Stora Egyptson, under det nya namnet Grandiosa Egypten, Klassiska Egypten och andra fantastiska resor.

Grundaren, Sameh Egyptson, växte upp i Kairo i en koptisk familj och studerade egyptologi och koptologi vid universitetet i Kairo. Han har haft ett stort intresse för historia, religion och politik. Han flyttade till Sverige 1990 och studerade språk, islamologi och religionsvetenskap vid Uppsala och Lunds universitet. Kombination mellan hans intresse, studier och kärlek för sitt hemland, Egypten och sitt nya land, Sverige har tagit sig uttryck på två olika sätt. Resor och politik. Egyptson har lett hundratals resor till Egypten via EgyptenSpecialisten Egyptson. Inom politiken har han försvarat demokrati och mänskliga rättigheter. I Egypten stödde han den arabiska våren genom Swedish Culture Center som han var initiativtagare till och i Sverige ingick han i debatten om politisk islam och forskar i ämnet. Under de senaste åren har han utgett 4 böcker i ämnet på arabiska, engelska och svenska och otaliga artiklar i dagstidningar. Hans doktorsavhandling kommer att disputeras vid Lunds universitet i år.

Med vår egen organisation i Egypten kan våra resenärer känna sig helt säkra med välorganiserade rundturer och med välutbildade guider. Med Sameh som ciceron och föreläsare blir våra resor helt unika och vi kan utlova en upplevelse du aldrig glömmer.

EgyptenSpecialisten Egyptson

Höllviken

0707-267161

www.egyptenspecialisten.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *