Islamologens vädjan: ”Vi måste stänga kranarna”

Publicerades i Värnamo.nu, 15 NOVEMBER, 2021 15:37 av David Alin
http://web.archive.org/web/20211116000410/https://v%C3%A4rnamo.nu/nyheter/islamologens-vadjan-vi-maste-stanga-kranarna/

NYHETER – Vi har gjort samhället en björntjänst när vi har låtit fundamentalistiska organisationer få fäste i Sverige, menar islamologen Sameh Egyptson. I kväll får Värnamoborna möjligheten att ta del av hans tankar under en föreläsning på Medborgarskolan.

Under måndagskvällen arrangerar Moderata seniorer en föreläsning. Plats på scen tar islamologen Sameh Egyptson, doktorand inom teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet, som föreläser om islamism och Muslimska brödraskapets infiltration av Sverige.

Sameh Egyptson är aktuell med den svenska översättningen av boken ”Bosättningen: Muslimska brödraskapets organisation och vision i Sverige”, som bland annat klargör att Islamiska förbundets Sverigefilial har nära relationer till Muslimska Brödraskapets internationella nätverk. Dessutom klargör även boken att tre av förbundets organisationer under de senaste tre åren har fått en ökad tillldelning av skattemedel med över 40 procent. Sameh Egyptson menar att allmän okunskap och att ett generöst bidragssystem ligger bakom Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

– Det är dags att stänga kranarna. Vi har gjort samhället en björntjänst när vi har låtit de här organisationerna växa fram. Det är dags för politikerna att inse att de här organisationerna för ut våra skattemedel ur landet. Vi finansierar det Muslimska brödraskapet så att de kan växa sig starkare, med hjälp av svenska skattemedel. Det här måste få ett slut, säger Sameh Egypston.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *