Muslimska Brödraskapets ledning hotar avhopparen och tjallaren ”Sveriges mufti”

I samband med disputationen av doktorsavhandlingen: Global politisk islam? Muslimska
brödraskapet & Islamiska förbundet i Sverige — Lunds universitet intervjuades Saeed Azam, malmöimamen och ordföranden för Svenska Fatwarådet. I intervjun medger imamen att Islamiska förbundet kallas för ”Brödraskapet” i folkmun bland arabisktalande i Sverige:
Skärmdump (Sydsvenskan 13/02)
”Jag har själv varit medlem i brödraskapet genom Islamiska förbundet i Sverige.”

En konflikt utbröt på Yasir al-Sayed Issas Facebooksida. Han är ledande aktör i Islamiska Förbundet, tidigare styrelsemedlem i Islamiska förbundet och för närvarande anställd på kansliet för Studieförbundet Ibn rushd (en dotterorganisation till Islamiska förbundet). Yasir al-Sayed Issa försökte att få min avhandling underkänd genom att driva lögnen att det bl a finns en risk att han utsätts för tortyr, om avhandlingen godkänns. (Läs mer om detta här).

I konflikten deltog Saeed Azam på ena sidan och på andra sidan Anna Ardin, Yasir al-Sayed
Issa, Khaled Eldib (huvudimam i Södermoskén), Mohammed Amin Kharraki (stavar sitt eget
namn fel, egentligen Mohamed Amin Kharraki, tidigare ordförande i SUM och talesman för Islamiska förbundet, Ibrahim Khaled, Jaber Yaser (Ibn Rushd studieförbund- Uppsala moské) och Chakib Benmakhlouf (grundare av Islamiska förbundet och kallas ibland Vägledaren).


Yasir al-Sayed Issa
”Hur kan folk lita på dig efter idag, när du som kallat dig för Sveriges mufti och chefen för
Fatwakommittén har kommit med kommentarer utan minsta kännedom om deras innehåll?
Ger du också fatwas på samma slumpmässiga sätt?”
”Idag är jag säker på att du är utan någon trovärdighet eller kunskap om vetenskaplig
metodik, och folk måste varnas för dig och hålla dig borta från ditt fatwauppdrag så mycket
som möjligt. Vi ber som slutord Gud att vara god!”

Anna Ardin
Saeed Azam, Do you Collaborate with Saudiarabien?


Ahmed Dewedar
Detta agerande och dessa uttalanden strider mot de enklaste visdomsreglerna och kan aldrig
utfärdas av en person som påstår sig vara fatwa-ledare, utan snarare av en person som är
helt frånkopplad från verkligheten och inte utvärderar saker balanserat.


Ibrahim Khaled
Islamiska institutioner borde göra uttalanden om Saeeds trovärdighet så att allmänheten inte ska luras av honom. De borde inte vara värd för honom och framställa honom som islams shejk här i Malmö.


Chakib Benmakhlouf
Vad är det här, Saeed?


Jaber Yaser
Jag vet inte vad syftet är med att han gick ut och pratade med media. Är det resultatet av hat eller marknadsföring, eller kanske han gör det för andra intressenter, eller har han bristande medvetenhet om vad det är han säger egentligen?


Att hota och mobba avhoppare från Muslimska brödraskapet är inget konstigt. i Statliga arkiv hittar vi gott om sådana fall, t.o.m, en av de viktigaste grundarna till Brödraskapet i Sverige, Mahmoud Aldebe mötte samma öde.

Det som är märkligt med detta är att Yasir al-Sayed Issa och Anna Ardin mobbar Azam för att han får sin lön från Saudiarabien medan de får sina löner från svenska skattebetalare, som är otrogna och även benämns som islamofober. Det är också anmärkningsvärt att en ”otrogen” diakon blandar sig i brödraskapets interna känsliga angelägenheter.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *