Stäng Römosseskolan nu

I många år har jag studerat Stiftelsen Islamiska skolor, SIS, som grundades av Muslimska Brödraskapets gren i Sverige, Islamiska förbundet. Skolorna blev uppmärksammade redan 2003 av Evin Rubar i STV programmet ”I Skolans våld” men politiker har inte vågat agera av rädsla för att kallas islamofober. Römosseskolan är den största skolan av dem. I min kommande bok visar jag med dokumenterade källor från bland annat myndigheter, sambandet mellan Muslimska Brödraskapets ledning och dessa skolor. Skolorna har använts som inkomstkälla för medlemmarna som agerat lärare och för att driva brödraskapets aktiviteter såsom dawa (mission för barn). Skolan har, inte överraskande, ett lågt antal lärare med lärarlegitimation, endast 40% enligt statistik från Skolverket. Genomsnittet i Sverige är 71.1% . Jag har skrivit flera artiklar i ämnet i Expressen, Göteborgsposten, Borås tidning, mfl.

I Göteborgsposten skrev mina kollegor Magnus Ranstorp, Aje Carlbom och Peter Hallengren en lysande debattartikel om nätverket och krävde att skolan ska stängas omedelbart.

Jag stödjer deras krav. Idag presenterar jag ny fakta i min kommande bok Bosättningen – Muslimska Brödraskapets organisation och vision i Sverige, som är färdig skriven och snart är under tryckning. Römosseskolan grundades av Abdirisak Waberi, tidigare ordförande för Islamiska förbundet i Sverige och Abdulgani Ali, tidigare ordförande för Islamiska förbundet i Göteborg och nuvarande ordförande för Islamiska förbundet i Sverige.

https://drive.google.com/file/d/1ldVh1_RagbHHvibDODsaqj9X0_-40OC5/view?usp=sharing

Enligt föreningens stadga ska de 39 miljoner som skolan hittills sparat av skolpengen och som ligger i form av eget kapital, överföras till Islamiska förbundet i Göteborg i händelse av att skolan läggs ner. Enligt årsredovisningen 2019/2020 har skolan ökat sitt eget kapital med 11 miljoner under de senaste fyra åren.

Det pågår nu en skönhetsoperation på skolan. Man vill offra Abdirisak Waberi som rektor för att sudda ut banden med Muslimska Brödraskapet. Operationen leds av ordförande i styrelsen för Föreningen Framstegsskolan i Göteborg, Khamias Bassoumi. Han tillhör den inre cirkeln av Muslimska Brödraskapet i Sverige. I min bok Bosättningen kan man hitta hans namn i styrelsen för de flesta organisationer tillhörande Muslimska Brödraskapet. Han är rektor för Framstegsskolan i Stockholm, har varit styrelsemedlem i Hadj Omra resor, i Studieförbundet Ibn Rushd, i Stiftelsen Islamiska skolan och i English School Scandinavia AB samt många andra friskolor.

https://www.proff.se/befattning/khemais-ben-mohamed-bassoumi/-/10282387/

Bassoumi fick hård kritik från Skolinspektionen i nedan beslut eftersom han INTE hade rektorskompetens 2017. Enligt skolverket har han inte studerat Befattningsutbildningen, Rektorsprogrammet sedan den inrättades 2009 fram till idag.

”Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Framstegsskolan i Stockholm belägen i Stockholms kommun

Beslut
2017-05-03
2 (7)
Dnr 44-2015:9871″

https://drive.google.com/file/d/1RdnWZNJkyGk9uGe2rZu7O0x3LmkwpPXe/view?usp=sharing

Skönhetsoperationen de gör på Römosseskolan kan lura vissa politiker och naiva tjänstemän som tror att dialog med extremister kan förändra deras mentalitet. Det handlar inte om dialog med ledningen. Det handlar om svenska barn som växer upp och fostras i extremistisk miljö. Låt våra barn få svensk skolgång på dagtid och driv dialogexperiment på fritiden.

Stäng Römosseskolan nu och säkra att skolans kapital lämnas tillbaka till skattebetalarna och INTE till extremister.

En tanke på “Stäng Römosseskolan nu

  1. Svenskar är lättlurade, naiva, tror alla om gott och är väldigt konflikträdda.
    Inom Politiken gäller det att få röster till vilket pris som helst, för att därmed behålla makten.
    Hur resultatet blir för det egna Folket, och Nationen Sverige, verkar spela mindre roll…
    Känns oerhört sorgligt och- HUR KUNDE DET BLI SÅ HÄR?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *