Professor Tariq Ramadan – från akademiska dubbla budskap till endast hatbudskap

Tariq Ramadan är barnbarn till Hassan Al-Banna, grundaren för Muslimsiaska Brödraskapet och son till Said Ramadan grundaren för Muslimska Brödraskapet i Europa.

Han har haft en karriär som professor i islamiska studier. Hans skrifter och uttalanden var referens för postkoloniala politiker och akademiker. Däremot kunde forskare som kan arabiska avslöja hans dubbla budskap. Caroline Fourest skrev boken Brother Tariq: The Doublespeak of Tariq Ramadan, redan 2008. Mer information om Tareq Ramadan finns längs ned hämtat från Wikipedia.

Nu överger Tariq Ramadan sitt dubbla budskap och sprider hatbudskapet via musik.

Mercedes Wahlby med franska som modersmål översätter hans nya låt som han skrivit, tonsatt och sjunger. 

”Ni har stulit och ljugit i århundraden. Ni skulle ha kommit, säger ni, för att civilisera oss. Ni har föraktat våra språk, våra kulturer, våra religioner, förödmjukat våra minnen, försummat våra traditioner”. Han fortsätter med refrängen: ”Vänta! Men vad tror ni egentligen? Att vi ska sitta där och titta på er, plundra våra länder, våra rikedomar, våra mineraler? Låta er, i lugn och ro, själva skriva historian och förvanska den? ”

”Antingen ni delar med er eller så tar vi för oss själva!”. ”Folk genomlider eländen, men förblir stolta och värdiga och de till och med förökar sig. Era regler och era gränser kommer inte att hindra våra ungdomar, ännu mindre hota våra liv. I morgon, på era gator, kommer vi att gå, fria och fridfulla. I morgon, hör upp! broderskap och mångfald är de enda garantierna för er säkerhet”.

”Är ni rädda? Kommer ni att förlora era privilegier och er identitet? Skulle mångfalden vara er undergång och snart skulle ni även bli utbytta med våld? Sov i frid, vänner av jämlikhet, vi har varken kommit för att byta ut eller råna er. Utöver hudfärgerna, religionerna är vi goda nyheter, en vind av frihet”.

”Frankrike är fortfarande fånge för sina kejserliga ambitioner och för sina dominerande läggningar: det har inte löst frågan om kolonialism, inte heller främlingsfientlighet och rasism” skrev Ramadan i ett kapitel med titeln ”Politisk fånge?” När han listade vita kända personer som anklagats för våldtäkt undrade han fortfarande: ”Hur kommer det sig att jag är den enda som sitter i fängelse, självklart en ”arab”, en ”muslim”, vars största fel är utan tvekan att genera den politiska klassen och de intellektuella fransmännen?”

Källan: https://www.lefigaro.fr/actualite-france/tariq-ramadan-chante-le-grand-remplacement-20210407?fbclid=IwAR3sYS7FduJpjWz2iUtpj1IX6msj_aarWpvP7NSM0hHwoj2Twa5_xl4fKOk

Författaren Mohamed Sifaoui skriver om Tareq Ramdan:

”Ramadan har en djup avsky för det franska och de västerländska samhällena, vilken är specifikt för Muslimska Brödraskapet. Denna förbittring accentuerades av hans tid i fängelse. Trots dessa ord som syftar till att förföra islamo-vänstern kommer det att bli mycket svårt för honom att komma tillbaka: han avskys nu av alla dem som igår var hans anhängare.”

Mer information om Tareq Ramadan från Wikipedia: 

Tariq Ramadan, född 1962, är en schweizisk muslimsk teolog med egyptisk bakgrund som uppmärksammats i hela världen för sina reformistiska åsikter och sina teser om en europeisk islam. Han är också professor i samtida islamiska studier vid fakulteten för orientaliska studier vid Oxford University. Han är gästprofessor vid fakulteten för islamiska studier i Qatar och chef för forskningscentret för islamisk lagstiftning och etik i Qatar.

Han är dotterson till Hassan al-Banna, grundaren av det egyptiska Muslimska Brödraskapet och son till Said Ramadan, vilken var en betydande kraft i Muslimska brödraskapet och som fördrevs från Egypten av Gamal Abdel Nasser för sin verksamhet. Fadern flyttade till Saudiarabien där han grundade World Islamic League, en välgörenhets- och missionärsorganisation.

Han står nu anklagad för våldtäkt mot fyra kvinnor i Frankrike och en Schweiz och för två veckor sedan stämdes han i domstolen i Rouen, anklagad för förtal.

Han också har avtjänat tid i ett fransk fängelse 2018 efter att han dömdes för våldtäkt och sexuella övergrepp. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *