Kommer Tro & Solidaritet att utreda samarbetet med islamister?

Efter min artikel i Bulletin, ”Myten om ”muslimröster” har skadat partierna – och muslimerna”, har jag fått kontakt med Mattias Irving, politisk sekreterare för Tro & Solidaritet och Anna Ardin, diakon i Svenska kyrkan. Både är grundare av Hjärta – troende socialdemokrater i Stockholm, tillsammans med Omar Mustafa, då ordförande i Islamiska Förbundet i Sverige.

Här är mina kommentarer angående den debatten:

Varken Mattias eller Anna läste Holy White Lies eller Erövringen trots att böckerna handlar en hel del om organisationen som de representerar. Följaktligen kom vi inte överens:

• om det har skett samarbete mellan islamister och Tro& Solidaritet, T&S eller Broderskapsrörelsen, tidigare namnet för T&S.

• om det har funnits en överenskommelse mellan islamister och Broderskapsrörelsen.

• om T&S var drivkraften bakom valet av Omar Mustafa till S-Partistyrelsen.

Trots olika uppfattning lyckades jag och Mattias att vara konstruktiva och ta upp frågan att T&S behöver en utredning för att ge svar på konfliktfrågorna. Mattias frågade mig om det finns en forskare som kan utreda frågan. Det var en svår fråga som jag var tvungen att be att få tid till att besvara för att föreslå en balanserad forskare, eftersom vi tyvärr har polariserade forskningsläger i ämnet. Jag valde Professor Bo Rothstein. Jag tar tillfället i akt och ber Bo Rothstein att hjälpa den politiska debatten. Jag ställer upp med tid och allt material jag har kostnadsfritt för att minska polariseringen i detta ämne.

Tyvärr måste jag nämna att debatten urartade i och med Anna Ardins deltagande. Hon började med anklagelser och ifrågasättanden som man kan se i skärmdumpen här.

När jag presenterade fakta för att besvara Annas falska och okunniga påståenden tog hon bort några utvalda av sina twitterinlägg och gick till personlig attack på sitt twitterkonto, vilket man kan se här:

Jag tackar tidigare medlemmar i T&S som bevittnade debatten och lyckades att dokumentera innan Anna Ardin tog bort sina inlägg . De räknade med att hon skulle upprepa tidigare beteenden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *