Vem är SVTs imam egentligen?

Efter jag skrev min blogg, ”SVT, Håll sharia borta från svensk lagstiftning!” blev jag kontaktad av flera personer som känner till imam Adly Abu Hajar. Han är en ju offentlig person och har figurerat i media flera gånger. De som kontaktade mig krävde att jag ska lägga fram bevis för mina påståenden.

Jag har arbetat i flera år med att söka information om Muslimska Brödraskapets nätverk i Sverige och internationellt. Mitt mål har varit att sätta stopp för en stor lögn som pågick i decennier i Sverige. Muslimska Brödraskapets dubbla budskap är skadligt för både personer som ingår i nätverket, andra muslimer och för politiska partier som de samarbetar med. Medlemmarna lever i en stor lögn att de, med deras ”smarta” metod, dubbla budskap och vänlighet ska kunna nå makten som ett steg i en stegvis-strategi. Muslimer som ingår i deras krets lever i en illusion att Kalifatet ska återuppstå och att brödraskapets tolkning är den enda sanna tolkningen. Sharia är den gudomliga lagen som alla muslimer och så småningom hela världen ska följa. Dessa människor integreras inte i samhället då de betraktar samhällets medborgare som vilseledda och otrogna. Det är allvarligt att politiska partier och media infiltreras av bröderna. Partierna och media förlorar därmed förtroende bland sekulära personer i samhället.

Jag har arbetat ideellt med min forskning under många år. Det har varit ett mycket mödosamt arbete. Jag arbetade ibland i veckor utan att se några resultat. En av de personer som jag letade information om var Adly Abu Hajar. Adly använder olika namn i olika sammanhang, vilket försvårar det grävande arbetet. Ibland kallar han sig Adly Al-Felistiny, vilket betyder Adly från Palestina. På svenska stavas hans namn på olika sätt. Till och med i SVTs artikel stavades hans namn på olika sätt på olika ställen; Adly Abu Hajer och Adly Abu Hajar. I vetenskapligt syfte undvek jag att använda källor som jag inte är hundra procent säker på handlar om Adly Abu Hajar.

Jag läste islamologi på 90-talet i Lund och deltog i islamologseminarier. Det pratades redan då om att Aldy Abu Hajar var en av de viktigaste ledarna i Muslimska Brödraskapet i Sverige. Han var då gift med islamologiforskare Ann-Sofi Roald som deltog i islamologiseminarierna. Adly var ständig gäst när man fick ett viktigt religiöst besök från arabvärlden. Det fanns dock inga materiella bevis för hans status.

Efter publicering av min bok på arabiska och på engelska samt (del 1 på svenska: Erövringen) anser jag att det är fräckt att han driver sharia- ärenden i svensk media, trots att han är avslöjad. Det är också oansvarigt av SVT att inte uppdatera sig i ämnet trots att jag har skickat mina böcker gratis till SVT. Därför publicerar jag idag två tunga bevismaterial för mina påståenden.

1- Adly Abu Hajar har varit en av främsta som låg bakom Muslimska Brödraskapets bank, Al-Taqwa. Banken är terrorstämplade av FN i samband med terrorattentatet den 11 september 2001 i New York. I samband med min forskning om Muslimska Brödraskapets internationella organisationer har jag lyckats få en kopia på aktieägarna till banken. Adly Abu Hajar var en av de största aktieägarna när FN terrorstämplade banken. Hans namn stod t.o.m före Yusuf al-Qaradawi, den andliga ledaren för Muslimska Brödraskapet.
En kopia från en rapport från banken i Bahamas, datum 1 april 2000
Rad 10:

2- Adly Abu Hajar var Europa-representant för Muslimska Brödraskapets internationella studentnätverk, الاتحاد الاسلامي العالمي للمنظمات الطلابية, The International Islamic Federation of Student Organizations (IIFSO). Beviset är en reseskildring, skriven av en ledande representant från Saudiarabien, Abdullah Qadri al-Ahdal, som kom på besök till Sverige. Adly beskriver i reseskildringen att Skandinavien är mottagligt för islam, folkets ”huvud är tomma” och det finns lagliga möjligheter för missionen.

Rad 12: Källa: http://al-rawdah.net/r.php?sub0=allbooks&sub1=11&p=23

SVT, Adly och och Adlys vänner bör ta debatten om islams roll i samhället istället för hur man ska kunna använda sharia i Sverige. Debatten med Adly är ytterst viktig när det gäller huruvida islam är en dyrkan عبادات eller dyrkan och lagar معاملات وعبادات, religion eller religion och stat (politisk ideologi). Vidare bör debatten handla om islams urkunder Koranen och Profetens tradition, tex om Koranen är en mänsklig produkt eller gudomlig. Vidare bör debatten med Adly handla om huruvida profetens tradition, enligt al-Bukhari, är autentisk eller källkritiskt bör ifrågasättas. Al-Bukhari är full med antisemitism, kvinnoförnedring, hat mot ”de andra” och våldsbejakande extremism.

Sameh Egyptson


Köp Erövringen, Muslimska Brödraskapets infiltration av Sverige:
https://egyptson.se/shop#!/products/er%C3%B6vringen
Köp E-boken med klickbara unika länkar på Google books
books.google.se/books/about/ER%C3%96VRINGEN.html 
Kontakta Sameh Egyptson för intervju: Tel: 0707267161. Email: 
sameh.egyptson@egyptson.se
Pressbilder och bilder från boken: drive.google.com/drive/folders/10qqnDzSYbiLzIxul9ZIF9QvgXP_zh-fJ?usp=sharing  
Boka föreläsningar och föredrag med Sameh Egyptson:
docs.google.com/document/d/12C5NTSjgEEstiFwkQY2ea_zBpORLKhTmbap_YgslW9o/edit?usp=sharing 
Läs recensioner och få mer information: wordpress.egyptson.se/2018/11/23/news-about-holy-white-lies/

4 reaktioner på ”Vem är SVTs imam egentligen?

  1. Hur kan det komma sig att det sekulära Sverige, med en tradition av fritt tänkande, och sedan 100 år tillbaka ett sunt ifrågasättande av alla religiösa auktoriteter, går på en sådan blåsning som vi ser idag i förhållande till islam? Ur askan i elden! Det svenska prästerskapet var i ett tidigare skede en kraftfull auktoritet och nära allierad med staten. Detta har vi på goda grunder ändrat på, men det har varit en tidskrävande och mödosam väg.

    Islam är en auktoritär, totalitär, repressiv ideologi som sammanför samhälle och religion, som sammanflätar religiöst motiverade lagar med en specifik form av fromhet och gudsdyrkan. Att leva i ett islamiskt majoritetssamhälle är för den som inte accepterar islam en avancerad balansakt: Man får akta sig för att säga vad man tycker, man får förhålla sig till islamiska lagar, man får finna sig i att av majoriteten betraktas som otrogen, mindre värd, destinerad för helvetets plågor. Vittnesmålen om detta är legio.

    Vad är det som händer när till synes vettigt resonerande människor väljer att välkomna en ideologi av detta slag, och dessutom väljer att förakta och sätta otrevliga epitet på dem som ifrågasätter denna religion?

    Tack Sameh för ditt oförtröttliga arbete för att lyfta fram dessa absurditeter.

  2. Lysnar Annie Lööf på dig? Jag tycker de borde åtalas för landsförräderi och insys på psyket så de får hittavtillbaka till sina rötter igen.

  3. Sameh, stort tack till dig som lägger ner så stort arbete att upplysa och informera naiva svenskar om det hot islamister utgör. Vi är många som står upp för dig, och vi blir fler!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *