Repliken på Isalmic Relief som Kyrkans tidning avfärdade

Under de senaste dagarna skrivs det i etablerad media om Islamic Relief, antisemitism och olämpligheten i samarbete med svenska institutioner. Jag startade kampen redan 2013 som debattör genom att avslöja samarbetet mellan Islamiska Förbundet och dess organisationer med svenska partier. När jag gav ut min bok Holy White Lies skrev jag en artikel i Kyrkans tidning och kritiserade Svenska kyrkan för detta samarbete. https://www.kyrkanstidning.se/asikt/svenska-kyrkan-har-gatt-i-fallan-0 och replik:
https://www.kyrkanstidning.se/debatt/sluta-goda-politiska-extremister
Islamic Relief gjorde en replik som endast publicerades på tidningens websida. https://www.kyrkanstidning.se/debatt/islamic-relief-vi-valkomnar-saklig-granskning
Jag fick också slutreplik publicerad på websidan. Kyrkans tidnings ansvarige utgivare avfärdade min replik. Nu publicerar jag den här i min blogg med en uppmaning till Svenska institutioner:

Sluta göda politiska extremister nu. Ni kan försena processen och orsaka stora skador men ni kan inte stoppa den!

”Slutreplik

En utredning av Islamic Relief kräver transparens
I en replik på min artikel i Kyrkans tidning välkomnar Islamic relief en saklig utredning av sin verksamhet och om sin koppling till Muslimska Brödraskapet. En sådan utredning kräver transparens, vilket islamic Relief inte har visat de senaste åren. Islamic Relief i Sverige är en terrorstämplad organisation i länder som moderorganisationen, Islamiska Förbundet i Sverige, IFiS, har fått stora bidrag och stöd från i många år. Islamic Relief har direkt eller indirekt fått flera hundratals miljoner kronor från Sida, Forum syd och Radiohjälpen eller genom gemensamma projekt med Svenska Kyrkan. Islamic Releif, enligt det konstitutionella mötet från 1993 (en kopia från Skatteverkets arkiv), grundades av Haytham Rahmeh. Han har varit imam och nyckelperson för Islamiska Förbundet, IFiS i många år fram till den arabiska våren 2011. Idag är han krigsherre i Syrien och har samarbete med terrorstämplade organisationer så som al-Qaida-anslutna al-Nusrafronten och Islamiska Staten IS. Islamiska Förbundets aktivist Ihab Halak uppmärksammades när han fångutväxlades mot kidnappade libanesiska soldater. Han erkände i närvaro av svenska ambassadens representant att han hade samlat 870.000 kronor i Stockholms moské (endast Islamic Relief har rätt att samla pengar i moskén). Han erkände också att han slussat pengarna till terrororganisationen al-Nusrafronten i Syrien. Frågan om hur Halak har fått de 870.000 kronorna och hur Rahmeh får sina finansieringar till sina militära styrkor är fortfarande inte känt. Även UD vill inte släppa dokumenten om Halak och Rahmeh.


Islamic Relief förnekar att de tillhör Muslimska Brödraskapet i Sverige.
Ledningen i Islamic Relief är dock också ledande medlemmar i IFiS som är
medlemsorganisationen i den europiska paraplyorganisationen FIOE. Enligt den officiella hemsidan för Muslimska Brödraskapet, Ikhwan Wiki, är FOIE
Muslimska Brödraskapets falang i Europa. Detta bekräftas också i min granskning som består av telefonsamtal, intervjuer och artiklar skrivna av
ledande personer i rörelsen bl.a. från den svenska filialen IFiS.

Den egyptiska forskaren Khalil Al-Anani konstaterar i sin studie att Muslimska Brödraskapet i Egypten har utvecklats till en ekonomisk sekt pga den hierarkiska och hemliga strukturen. En likande utveckling spårar jag genom min granskning här i Sverige. I Sverige har grundarna uppfunnit den offentliga sektorn som sitt ekonomiska fält. En sammanställning av ledande personer i IFiS har visat att de även innehar nyckelpositioner i dotterorganisationer, bl a. Islamic Relief. En lysande expampel är den nuvarande ordföranden för Islamiska Förbundet, Temmam Asbai, som är gift med ordföranden för Islamic Relief, Lamia Alamri. Hon i sin tur är grundare för Islamiska Kvinnoföreningen, en dotterorganisation till IFiS. Islamic Relief har finansierat Islamiska Förbundets verksamhet, framföra allt de årliga konferenserna i många år.

På de här konferenserna inbjöds homofober och predikanter kända för väst- och kristofobi samt antisemitism. Det inbjöds också figurer från toppskiktet av Muslimska Brödraskapet i världen. Som exempel bjöd IFiS och Islamic Relief år 2012 in den högst ansvarige för det internationella Muslimska Brödraskapet, Mahmoud Ezzat. Han är idag ställföreträdare för Suprimeguiden som sitter i egyptiskt fängelse efter våldsamheter som efterföljd av avsättningen av Muslimska Brödraskapet från makten i Egypten år 2013, då bl.a. hundratals koptiska kyrkor brändes.


Jag ser fram emot en ny riktning från Islamic Relief. I den bör bl.a. en lista på de konferenser som Islamic Relief har sponsrat med namn på inbjudna gäster under de senaste tio åren publiceras. En utredning utan grundmaterial är slöseri med tid och resurser. Saklighet kräver transparens.

Sameh Egyptson
forskare i interreligiösa relationer, Lunds universitet
författare till aktuella boken Holy White Lies om bland annat
Muslimska Brödraskapets teologi, strategi och infiltration i Sverige

Köp min ny utgiven bok:

ERÖVRINGEN – Muslimska Brödraskapets infiltration av Sverige
250,00 kr
https://egyptson.se/shop

Och – E-boken Erövringen med klickbara unika länkar på Google books:
En kampanj pris för 100 kr.
https://books.google.se/books/about/ER%C3%96VRINGEN.html?id=E2b2DwAAQBAJ&redir_esc=y&fbclid=IwAR30bzyGezjxMo1e3DhAckFAxXgPfpZ55ct6qal52NI5hSDYbVRmuZaQ0Hg

En tanke på “Repliken på Isalmic Relief som Kyrkans tidning avfärdade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *