Sluta göda Erdoğans moskéer med skattemedel

Erdoğans megafoner (moskéer) finansieras av svenska skattebetalarna. De kallar sig religiösa samfund men är inte religiösa i svensk bemärkelse utan är politiska organisationer som verkar i Sverige under religiösa täckmantlar. Idag avslöjar kvällsposten att Malmömoskén har fått statligt och kommunalt bidrag trots att enligt moskéns stadgar ska tillgångarna vid en upplösning gå till en stiftelse som kontrolleras av turkiska staten.

Det godtrogna Sverige låter Erdoğans megafoner spionera med bidrag via statliga myndigheter. Dagens nyheter avslöjade för två år sedan att nio muslimska församlingar i Sverige som har imamer utsända och betalda av turkiska staten får även bidrag av den svenska staten. År 2016 fick de 1,5 miljoner kronor från skattemedel.

Sveriges Radio avslöjade också att Turkiet kartlägger regimkritiker bosatta i Sverige och att det styrande AKP-partiet, ambassaden i Sverige och turkiska moskéer i Sverige alla är inblandade. Utöver kartläggning avslöjade Sveriges Radio att hatiska budskap predikas i dessa turkiska moskéer.

För några dagar sedan spreds film på sociala nätverk, där Turkiets legosoldater sköt kurdiska krigsfångar. Samtidigt spreds en film när en statlig turkisk imam uppmanar de turkiska soldaterna. ”Jag säger till våra turkiska styrkor, lämna inte någon sårad kurd vid liv… Ta inga kurdiska fångar, förinta dem, från bergen, städerna och byarna. Ha era vapen skarpladdade, låt ingen av dem komma undan.”

Erdoğan accepterar inte den sekulära principen att skilja mellan religion och stat. Moskéerna ska var den politiska naveln i samhället. Han skriver på twitter 2019-05-10:

”Att omvandla våra moskéer till endast tillbedjande platser är den värsta möjliga handlingen.

Enligt honom har profeten Muhammed satt reglerna för moskéns roll i samhället som var grunden för den islamiska gyllene tiden. Erdoğan uppmuntrar till byggande av moskéer. Han anser att när böneupprop ekar betyder det att det är ett muslimskt land. Han skriver 2019-05-03:

”Oavsett var en kupol och en minaret finns, och oavsett var våra böneupprop ekar på himlen, är denna plats utan tvekan ett islamiskt land.”

Turkiets president Erdogan skärpte för ett tag sedan den aggressiva i tonen mot Europa och i ett tal sa han: ”Kära bröder, kampen mellan korset och halvmånen har börjat. Det kan inte finnas någon annan förklaring.”

Politiker måste finna vägar för att skydda demokratin. Om de misslyckas undergrävs förtroendet för politik och demokrati. Dags att reagera och agera. Sluta göda Erdoğans moskéer med skattemedel nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *