Mahmoud Khalfi kan inte försvara svensk demokrati utan eftergifter

Mahmoud Khalfi ordförande för Islamska förbundets, den svenska grenen för Musmiska brödraskapet intervjuades flera gånger de senaste dagarna i TT, TV4 och Sveriges Radio. Han klagar i (TT 26/07) över att det råder tystnad när han efterfrågar dialog med regeringen. Detta gör han trots att Kristersson träffat honom två veckor tidigare. Imamen kritiserar också den nuvarande regeringen och jämför med tidigare regeringar och flyttar över ansvaret för spridandet av ryktet om Sverige som islamfientligt på svenska rege­ringen. Troligen syftar imamen på regeringens ovilja att förhandla med honom. Imamen informerade att han tog initiativet och kontaktade arabisk media för att försöka lugna ner stämningar och uppgav till arabiska media att det tar tid att ändra lagar i Sverige. Kan tidpunkten för ändring av svenska lagar vara dialogämnet som Khalfi efterfrågar?

När jag sökte efter hans uttalande på arabiska media (google-Nyheter) fanns inget uttalande de senaste dagarna. Det senaste uttalandet innehåller kritik mot svenska myndigheter och skedde i samband med koranbränningen vid Södermoskén. Kan media be honom om en förklaring?

Imamen talar om att de efterlyser samverkan med Kristerssons regering motsvarande det som de hade med regeringen Reinfeldt.

 I en artikel i DN som kommer om några dagar kritiserar jag denna samverkan.

Mahmoud Khalfi!

Kan du försvara svenska staten och svensk demokrati utan eftergifter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *