LVU är bara början. Här är de fundamentala målen för Sveriges muslimska råd

Sluta med strutsbeteende. Ta debatten på allvar! Det handlar inte om desinformation utan synen på: Barnkonventionen vs Kairodeklarationen och det individuella samhället vs klan-sektsamhället.

Under de senaste dagarna har några islamiska riksorganisationer uttalat sig i frågan om LUV, lagen om vård av unga. Alla dessa riksorganisationer har varit med Sveriges muslimska råd. De krav som ställs idag angående LUV är samma krav som det islamistiska partiet Nyans och dessa organisationer har havt sedan de etablerat sig men de talat tyst om på arabiska, vilket vi ser nedan i en rapport från Sveriges muslimska råd. Kraven om LUV ingår i en ett fundamental mål, sharia som grund.

Sveriges muslimska råd har bestått av de största islamiska organisationer i Sverige: Förenade islamiska föreningar i Sverige (FIFS), Sveriges muslimska förbund (SMF), Stiftelsen för Islamiska Skolor i Sverige, Sveriges unga muslimer (SUM), Sveriges muslimska scouter (SMS), Islamiska informationsföreningen, Bosniakiska islamiska samfundet, Politisk islamisk samling (PIS), Stiftelsen Framstegsskolan, Islamiskt informationsforum och Islamic Relief Sweden.

Utdrag från boken Erövringen:

I en rapport på arabiska الإسلام والمسلمين في السويد ”Islam och muslimer i Sverige” 2001 redogör SMR om deras krav:

”Att inte acceptera förföljelsen av den muslimska minoriteten eller

att låta en icke-muslimsk man gifta sig med en muslimsk kvinna, är ett tydligt brott mot bestämmelserna som ligger till grund för den islamiska tron.

Och att ingen muslim ska påverkas att lämna sin religion, särskilt flyktingar som söker skydd i kyrkor av rädsla för godtycklig utvisning.

Att inte säga upp en muslim från sitt arbete på grund av hudfärg, kön eller religiös aktivitet.

De aktiviteter som innebär hat mot islam bör stoppas, att inte tala om Allah, hans bok, religion eller hans budbärare på ett stötande sätt, särskilt i olika medier.

Att respektera muslimska kvinnors rätt, särskilt kvinnor som klär sig i islamisk hijab, att arbeta och studera villkorslöst.

Att ge muslimer fullständiga medborgerliga rättigheter genom att erkänna dem som en svensk muslimsk minoritet. För att underlätta byggandet av moskéer och islamiska skolor.

Att övervinna och lindra de rättsliga svårigheterna och att övervinna de negativa åsikterna och fördomarna. För att underlätta tillämpningen av islamisk lagstiftning i familjefrågor för muslimer i Sverige. För att underlätta att utöva islams ritualer fritt, såsom böner och fasta, särskilt i skolor, institut, universitet, arbetsplatser, fängelser och sjukhus och för att ge ett speciellt rum för att utöva sin dyrkan.

Att tillåta muslimer att slakta enligt islamiska slaktbestämmelser i svenska slakterier och av muslimska slaktare. Muslimer ska tillåtas att begrava sina döda i sina egna gravar, övervakade av islamiska föreningar i samordning och samarbete med kommunerna och Svenska kyrkan, som tillsyn över alla gravar i Sverige.[1]


[1] Islamguiden,  SMR, الإسلام والمسلمين في السويد , 2001: https://web.archive.org/web/20160503095407/http://www.islamguiden.com/islam/islam_sweden.html

Original text från rapporten

ويطرح المجلس الإسلامي السويدي، الأسس التي يجب أن يقوم عليها الحوار بين المسلمين والآخرين في السويد،

”عدم الاجتماع على اضطهاد الأقلية المسلمة. وأن لا يتزوج غير المسلم بمسلمة، لأن في ذلك مخالفة شرعية تمس أسس العقيدة الإسلامية في الصميم”.

وأن لا يفتن مسلما عن دينه، وخاصة اللاجئين الذين يلجئون للكنائس طلبا للحماية وخوفا من التسفير التعسفي.

وأن لا يطرد المسلم من عمله بسبب اللون أو الجنس أو الالتزام الديني. ترك ما فيه غضاضة أو انتقاص من الإسلام وهي ألا يذكر الله تعالى أو كتابه أو دينه أو رسوله بما لا ينبغي وخاصة في وسائل الإعلام المختلفة. احترام حق المرأة المسلمة وخاصة المرأة الملتزمة بالحجاب الإسلامي بمزاولة العمل والدراسة دون قيد أو شرط. إعطاء المسلمين حقوق المواطنة الكاملة، من خلال الاعتراف بهم كأقلية مسلمة سويدية. تسهيل بناء المساجد والمدارس الإسلامية، وتذليل الصعاب القانونية وتجاوز الآراء السلبية والأحكام المسبقة. تسهيل تطبيق أحكام الأحوال الشخصية الإسلامية على المسلمين بالسويد. تسهيل القيام بشعائر الإسلام بحرية كالصلاة والصيام وخاصة في المدارس والمعاهد والجامعات وأماكن العمل والسجون والمستشفيات وتوفير غرفة خاصة لممارسة الشعائر التعبدية. السماح للمسلمين بذبح المواشي والأبقار والدواجن حسب قوانين الذبح الإسلامي في المسالخ السويدية وبأيدي جزارين مسلمين. السماح للمسلمين بدفن موتاهم في مقابر خاصة بهم، تشرف عليها الجمعيات الإسلامية بالتنسيق والتعاون مع البلديات والكنيسة السويدي التي تشرف على جميع المقابر في السويد[1].


[1] موقع المرشد الإسلامي السويدي

https://web.archive.org/web/20160503095407/http://www.islamguiden.com/islam/islam_sweden.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *