Bilan Osman har missat 10 års debatt om islamism

Bilan Osman skriver en debattartikel i Expressen den 20 november 2021, som tydligt visar att hon inte hänger med i debatten. Hennes argument är:

”Låt oss inte låtsas som att den nutida debatten om religiösa friskolor handlar om någonting annat än islamofobi.”

Nej Bilan, debatten om religiösa friskolor handlar inte om islamofobi. Det handlar om en politisk ideologi som heter islamism. I över tio år har vi debatterat skillnader mellan det religiösa och det politiska, islam och islamism, muslimer och islamister. Det är så enkelt. Kan du skilja mellan tyskar och nazister? Islamism är en politisk ideologi som tillhör samma kategori som nazism och som allierade sig med varandra under andra världskriget.

Debatten handlar inte om religiösa skolor utan om sektstyrda skolor som grundades och styrs av islamister. Detta har jag visat i många debattartiklar som jag skrev under de senate tio åren som du kan läsa i den här bloggen. Du får gärna öka dina kunskap om ämnet från mina böcker Erövringen och Bosättningen.

Bilan! De flesta svenska vet idag skillnaden mellan muslimer och islamister. Underskatta inte läsarens kunskap.

En tanke på “Bilan Osman har missat 10 års debatt om islamism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *