Några artiklar skrivna av Sameh Egyptson om Muslimska Brödraskapet i Sverige

Aftonbladet 13-04-27:
Egyptson ställer angelägna frågor till IFiS i ett öppet brev i, som förblivit obesvarade. Det var i samband med att Omar Mustafa, dåvarande ordförande för IFiS*, skulle väljas in i Socialdemokraternas partistyrelse.
(*Islamiska Förbundet i Sverige)
Göteborgs-Posten 14-01-29:
Egyptson avslöjar en överenskommelse mellan Sveriges Muslimska Råd och Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.
SvD 15-01-16:
Egyptson ber om en förklaring till IFiSs dubbla budskap och uppmanar regeringen att ta avstånd från IFiS och dess polarisering. IFiS spred felaktiga rykten i arabisk press om muslimer som en djupt förföljd minoritet i Sverige av svenskar, medan man i svensk arabiska media beskrev sig förföljda av shia muslimer och kristna från mellanöstern.
Borås Tidning 18-03-02:
Egyptson avslöjar, skolkoncernen, Stiftelsen Islamiska Skolor i Sveriges ideologi, som står i skarp kontrast till den svenska läroplanens värdegrund. Stiftelsen driver flera skolor och hann få tillstånd att öppna flera till, innan etableringstoppet för konfessionella friskolor 2019.
Expressen 18-11-25:
Egyptson förordar att svenska riksdagspartier ska utreda islamistisk infiltration. Varje nytt avslöjande eroderar förtroendet för partiernas förmåga att driva politik enligt partiprogrammet, vilket alla förlorar på. Bland dem är också flertalet sekulära muslimer som inte är fundamentalistiska islamister.
Göteborgs-Posten 18-12-14:
Egyptson bevisar att Muslimska brödraskapets svenska gren är ett stort nätverk i Sverige. Genom IFiS, Sveriges Muslimska Råd, Ibn Rushd, SUM och många fler, drivs en medveten och långsiktig agenda som syftar till särlagstiftning enligt sharia.
Dagen 19-01-04:
Egyptson avslöjar att muslimska organisationer har satt i system att uppge väsentligt fler medlemmar än man i realiteten har i syfte att tillskansa sig väsentligt högre offentliga bidrag.
Kyrkans Tidning 19-01-31:
Egyptson kritiserar Svenska kyrkans teologers oreflekterade dialog med islamister. Den blottlägger en djup okunskap om Muslimska brödraskapets extrema samhällsmål.
Dagen 19-02-20:
Egyptson bevisar att Sveriges Unga Muslimer, SUM, inte kvalificerar sig för offentlig finansiering, med bekräftade källor från IFiIS och Muslimska Brödraskapet internationella paraplyorganisation.
Dagens Samhälle 19-04-26:
Egyptson avslöjar de organisatoriska banden mellan Ibn Rushd, IFiS och Muslimska Brödraskapets internationella paraplyorganisation. När Holy White Lies publicerades, anordnade IFiSs studieförbund, Ibn Rushd, en paneldebatt om boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *