Ibn Rushd ansöker nu om avvecklingsstöd, trots sina 26 undanlagda miljoner

Zana Muhammad, distriktschef och förre förbundsordföranden för Ibn Rushd Studieförbund skriver till Kulturnämnden i Västra Götaland; ”Vi ber nu om ert stöd i att kunna på ett ansvarfullt sätt avveckla oss”. Min fråga till Ibn Rushd och Folkbildningsrådet lyder: Vart ska de 26 miljonerna som Ibn Rushd har lagt undan under de senaste åren från skattemedel ta vägen?

Att avveckla ett studieförbund några dagar efter ett avslag på en bidragsansökan bör ge en stark signal till politiker och media.
Min forskning om Ibn Rushd kan förklarar detta.

Läs Ibn Rushds ansökan för avvecklingsstöd

Till Kulturnämnden i Västra Götaland

Vi vill tacka er för den goda dialogen och samarbetet genom åren som möjliggjort att fler har kunnat delta i folkbildningen och känna sig som en del i Västra Götalandsregionen. Som ni redan kunnat läsa och säkert hört så avfinaniserar Folkbildningsrådet Ibn Rushd studieförbund från och med år 2025. Det är väldigt beklagligt och sätter oss i en svår situation. Vi är just nu är i en process där vi tittar på möjliga vägar framåt och fokus ligger just nu på vår personal, de föreningar vi samarbetar med och på att den verksamhet som vi inte kommer kunna fortsätta med i den form den är i dag kan leva kvar. Vi uppskattar ert stöd genom åren. Vi ber nu om ert stöd i att kunna på ett ansvarfullt sätt avveckla oss och vårt fokus nu är att den verksamhet vi byggt upp ska kunna fortsätta på bästa sätt efter att vi inte finns kvar. För att kunna lägga våra resurser där de gör bäst skillnad skulle vi behöva ert stöd i form av ett avvecklingsstöd, detta stöd möjliggör ett fokus på att avveckla den verksamhet ni varit med och byggt upp på bästa sätt.

Är det några ytterligare frågor eller funderingar tveka inte höra av er. 

Med Vänliga Hälsningar/ Yours sincerely

Zana Muhammad

Distriktschef

Ibn Rushd Studieförbund 

Ibn Rushds årsredvining 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *