Vem är Ibn Rushds styrelseledamot Khaoula Channoufi?

Den 17:e juni i år avslöjade jag att Zainab Marrakchi, nuvarande ordförande för Ibn Rushd Studieförbund, erhållit höga positioner i Muslimska brödraskapets nätverk i Sverige och Europa.

Idag avslöjar jag att även Khaoula Channoufi, nuvarande styrelsemedlem i Ibn Rushd, erhållit också en framträdande position i Muslimska brödraskapets nätverk i Sverige och Europa.

Khaoula Channoufi var vice ordförande för Sveriges unga muslimer (SUM) 2014. I oktober 2019 fastslog Kammarrätten att SUM brustit i respekten för demokratins idéer och blev återbetalningsskyldig av en del av de bidrag som man tagit emot. Vid flera av de evenemang, där SUM bjöd in antidemokratiska föreläsare, var även Ibn Rushd Studieförbund medarrangör. SUM var då en av sex medlemsföreningar inom Ibn Rushd. Mellan 2014-2018 var Ibn Rushds nuvarande ordförande, Zainab Marrakchi, ledamot i styrelsen för Ibn Rushd Studieförbund.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/samtal-ska-krossa-fordomar

Khaoula Channoufi var ledamot i styrelsen för det europiska nätverket Forum of European Muslim Youth and Student Organisations, FEMYSO. FEMYSO är en paraplyorganisation för Muslimska brödraskapets ungdomsorganisationer, som SUM grundade i Stockholm 1995.

I FEMYSO erhöll Khaoula Channoufi positionen: Interfaith & Intercultural Dialogue Officer 2016.

https://web.archive.org/web/20160116040141/http:/www.femyso.org/about/executive-committee

Tycker Folkbildningsrådet det är lämpligt att svenska skattebetalare finansierar en organisation som idag leds av kända aktörer i den antidemokratiska, homofobiska och antisemitiska rörelsen Muslimska Brödraskapet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *