Muslimska brödraskapets bulvaner försvårar granskning

I Egypten och många andra muslimska länder är det allmänt känt, att Muslimska brödraskapet använder sig av bulvaner och i hemlighet bedriver verksamhet bakom kulisserna. Detta för att försvåra utredning och kritisk granskning av brödraskapets organisationer.

Efter de senaste avslöjandena av Islamic Relief Sverige, ersätts nu generalsekreteraren, alias Mohammed Ibrahim, (egentligen Mohammed Ibrahim Benmakhlouf), med tillträdande tf. generalsekreteraren Amir Bouzenzana. Nu syns inte längre många av de tidigare namnen med kopplingar till Muslimska brödraskapet i styrelsen eller ordförandeposten i Islamic Relief Sverige.

Islamic Relief Sveriges Direktkontakt med namn på ledande personer har arkiverats på archive.today 15 Jan 2020, vilket framgår av skärmdumpen nedan. Här återfinns namn med kopplingar till Muslimska brödraskapet i ledning och personal för Islamic Relief Sverige. Namnen kan även sökas i min avhandling, Global politisk islam? Muslimska brödraskapet & Islamiska förbundet i Sverige, 2023, samt i min bok Bosättningen, 2021.

I den nuvarande styrelsen sitter trots allt Temmam Asbai som ledamot och Omar Mustafa i valberedningen. Både Asbai och Mustafa har utsetts till det högsta ämbetet som ordförande i Islamiska Förbundet i Sverige (IFiS), Muslimska brödraskapets nationella gren i Sverige. Temmam Asbai är gift med den tidigare ordföranden för Islamic Relief, Lamia El Amri. Den nuvarande ordförande för IFiS, Mahmoud Khalfi har också sin egen dotter, Tasnim som styrelsesuppleant.

Endast Säpo känner till vilka som arbetar och egentligen är ledande personer inom Islamic Relief Sverige idag. En vilseledande offentlig fasad förändrar inte det faktum, att Islamic Relief Sverige är en del av Muslimska brödraskapets svenska gren och det internationella nätverket.

SIDA måste få hjälp från Säpo i granskningen.


Läs vidare:



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *