Vem är Mostafa Kharraki som förfogat över en miljard i skattemedel?

Islamic Relief beviljades över 200 miljoner kronor från Sida 2023 enligt ett avtal för 2022-2025. I mitt gästinlägg 2023-05-25 på SvD:s ledarsida avslöjade jag, att Islamic Relief har beviljats minst 1 miljard kronor från Sida under de senaste 10 åren.

Mostafa Kharraki är en nyckelperson i Islamic Relief under alla dessa år.

Enligt Mahmoud Aldebe, grundaren av Islamiska förbundet i Sverige, (Muslimska brödraskapets nationella gren i Sverige), är Mostafa Kharraki en av de viktigaste aktörerna som styr över grenen. Aldebes uppgifter stöds av avhopparen Pierre Durrani (en av grundarna av Sveriges unga muslimer). Aldebes och Durranis uppgifter stöds av information om poster i styrelseprotokoll och vid konstituerande möten för förbundet och dess nätverk.

Utdrag från avhandlingen, ”Global politisk islam? Muslimska brödraskapet & Islamiska förbundet i Sverige”, Lunds universitet 2023.

Mostafa Kharrakis namn dyker upp i arkiven för Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) redan tidigt på 1980-talet. Han var ständigt närvarande som ordförande eller styrelsemedlem i Förenade islamiska församlingar i Sverige (FIFS), som beviljades flera miljoner kronor i skattemedel via SST.

Jag väljer några dokument som upplysning om Mostafa Kharrakis roll.

I ett brev 1989-02-17 till SST:s chef, Thord-Ove Thordson kräver Mostafa Kharraki tillsammans med Mahmoud Aldebe att Sverige ingriper och ”stoppar utgivningen av boken, ’The satanic verses’, på svenska och inte låter den säljas i bokhandeln. Den är djupt hädisk mot vår religion.”

I en rapport till Samarbetsnämnden för statsbidrag till trossamfund (SST), ”Besök Asharaf El Khabiry och Mostafa Kharraki 1986-01-09”, skriver Thord-Ove Thordson: ”Islam är ett livsmönster. Många som representerar muslimerna i Sverige följer inte detta livsmönster med bön m m”. Rapporten är skriven i samband med ekonomiska oegentligheter inom FIFS.

Mustafa Kharraki och Mahmoud Aldebe grundade tillsammans Ibn Rushd studieförbund, Sveriges unga muslimer och Sveriges muslimska råd, vid konstitutionella möten. Tillsammans med imamen Ahmed Ghanem vid Göteborgs moské infiltrerade de Socialdemokratiska partiet 1994. Inför valet 2006 krävde SMR särlagstiftning för muslimer.

Jag har tidigare avslöjat i tidningen Dagen; 27 maj 2021, och 03 september 2020, att det under Mostafa Kharrakis ledning har skett fusk med rapportering av antalet medlemmar i FIFS:s församlingar.
Falska siffror för antal medlemmar i FIFS:s församlingar rapporterades som underlag för bidrag.
Exempelvis rapporterades att Islamiska Förbundet Stockholm hade 21820 medlemmar december 2001.

När medlemmarna i samma församling 2015 skulle betala medlemsavgift via Skatteverket, rapporterade den nye ordföranden, Mohamed Temsamani, att antalet medlemmar var 395.

Både Mostafa Kharraki och Mohammed Temsamani var aktiva i biståndsorganisationen Islamic Relief, som har samarbetsavtal med SIDA. Islamic Relief har beviljats över en miljard kronor i skattemedel under de senaste tio åren. Grundaren av Islamic Relief är Haytham Rahmeh, imam i Stockholms moské vid Medborgarplatsen. Rahmeh lämnade Sverige i samband med den arabiska våren 2011 och startade egen Milis för att delta i Syriens inbördeskrig och allierade sig med IS.

Vid en fångutväxling mellan IS och den libanesiska staten släpptes den libanesisk-svenske Ihab Hallaq. Han var viktig för IS, lika viktig som en fru till Abu Bakr al-Baghdadi. Enligt Expressen 2015-12-05 bekräftade Hallaq i domstolsförhör, att han samlat ihop 870 000 kronor i Stockholms moské. I artikeln uppgav Mostafa Kharraki, att han kände till att Ihab Hallaq var gripen. Mohammed Temsamani skulle utreda saken, men, som vanligt, hände inget efter det.

Under de senaste åren har Mostafa Kharraki haft nyckelpositioner i Islamic Relief som ordförande och förtroendevald revisor.

Under Mostafa Kharrakis ledning förvandlades koncernen Islamiska förbundet i Sverige till ett familjeföretag. Mostafas son, Mohamed Kharraki, kallar sig numera Mohammed Amin Kharraki och blev rektor för Islamiska skolan i Stockholm innan den stängdes och är i dag predikant vid Stockholms moské vid Medborgarplatsen. Säpo pekar ut honom som en ledande aktör i en rapport till Skolinspektionen.

SIDA bör omedelbart stoppa sina utbetalningar till Islamic Relief och skyndsamt inleda en utredning med hjälp av Säkerhetspolisen.

Läs vidare:

Läs vidare:

Läs vidare:

https://www.svd.se/a/4ovWXe/sameh-egyptson-sa-lyckas-islamister-fa-en-miljard-fran-sida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *